Over ons

Theatermarkt is een initiatief van Nik van Rozendaal en François Sachs, beiden werkzaam in de wereld van websites en online marketing, maar ook actief op het podium als amateurspeler én achter de schermen als vrijwilliger bij meerdere theatergezelschappen. Vanuit deze passie en ervaring ontstond bij François het idee om een landelijk platform op te zetten voor de verhuur en verkoop van theaterattributen. Na het aanhoren van dit idee werd ook Nik enthousiast en wilde hij graag zijn skills en connecties inzetten om het concept tot een succes te maken.

Geschiedenis

Na het uitwerken van de eerste plannen werd eind 2019 een begin gemaakt met het bouwen van de website. Het daarop volgende jaar werd gebruikt om het platform verder uit te werken en te testen met enkele bèta-gebruikers. Op 1 oktober 2020 lanceerden we de live bèta van Theatermarkt en sindsdien kunnen aanbieders en zoekers met ons platform aan de slag. Vanaf 2021 is alles ‘up and running’, met een gevarieerd aanbod én een groeiende naamsbekendheid.

Missie

We hebben als missie om Theatermarkt tot dé online marktplaats voor verhuur en verkoop van tweedehands decors, rekwisieten en kostuums voor musical en theater te maken, met het meest complete aanbod aan theaterattributen van gezelschappen, productiehuizen en andere aanbieders uit heel Nederland en Vlaanderen.

Inkomsten

Eén van onze grootste drijfveren achter Theatermarkt is om amateurgezelschappen te helpen een extra inkomstenstroom te creëren en zo een stevigere financiële basis te leggen. We hoeven er zelf niet rijk van te worden, maar hebben wel onkosten aan bijvoorbeeld het hosten van de website, marketing-uitingen en andere investeringen om het platform te laten draaien. Daarom vragen we aanbieders van items om een jaarlijkse gebruiksbijdrage. Daarnaast proberen we nog inkomsten te werven door middel van advertentiebanners.

 

Marksson Media

Bezoek de website van Nik’s freelancediensten in culturele marketing en productie:

 

CatchCode

Bezoek de website van François’ bedrijf in WordPress website development: