Hoe het werkt

We kennen in Nederland een bloeiende theater- en musicalwereld, zowel professioneel als op amateurniveau. Met veel passie worden er schitterende producties gemaakt. En niet alleen door uitvoerende mensen óp het podium, maar ook achter de schermen wordt er hard gewerkt aan decors, decorstukken, theaterkleding en rekwisieten. Dit kost vaak veel tijd en geld. Helaas gebeurt het maar al te vaak dat na een handjevol voorstellingen de decors zo de prullenbak in verdwijnen… Ontzettend zonde! Er zijn namelijk genoeg verenigingen en stichtingen die zelf niet de middelen, de mankracht óf de creativiteit in huis hebben om zelf mooie decors en kleding te maken. En wat is er nou mooier dan elkaar kunnen helpen?

Theatermarkt helpt aanbieders en zoekers van tweedehands theaterbenodigdheden met elkaar te verbinden. Zowel verhuur als verkoop. We creëren voor beide partijen een ‘win-win’ situatie; de huurder/koper heeft snel en goedkoop (een aanvulling op) decors en/of kleding, de aanbieder kan nog wat geld terugverdienen dat ooit geïnvesteerd is in het vervaardigen ervan. Op die manier wordt de hele amateur theaterwereld er financieel beter van. En het is nog duurzaam ook!

Zoeken

Ben je op zoek naar een decor- of kledingstuk voor je theatervoorstelling of musical? Je hebt verschillende manieren om precies te vinden wat je nodig hebt. Ten eerste kun je natuurlijk gewoon een zoekterm gebruiken in het zoekveld. Maar niet altijd is het vooraf duidelijk wat een goede aanvulling zou kunnen zijn. Dan kun je eens proberen te zoeken op categorie, titel van een voorstelling, de stijl, of op de naam van de vereniging of stichting die items aanbiedt. En heb je dan nóg te veel resultaten, gebruik dan de filters.

Heb je gevonden wat je zoekt? Dan vind je op de detailpagina alle informatie die je nodig hebt om contact te leggen met de aanbieder.

Gratis

Het zoeken naar decors, decorstukken, theaterkleding en rekwisieten kost helemaal niets! En heb je gevonden wat je zocht, dan leg je zelf contact met de betreffende aanbieder om een definitieve prijs af te spreken. Daar gaan wij niet tussen zitten, wij helpen je alleen met het vinden van de juiste persoon. Vanzelfsprekend zijn we ook niet verantwoordelijk voor het verdere vervolg en het nakomen van onderling gemaakte afspraken.

Aanbod

Alle items die aangeboden worden op Theatermarkt zijn door de aanbieder zelf ingevoerd. Vrijwel wekelijks wordt het aanbod bijgewerkt door onze aanbieders. Hiervoor hebben zij een eigen account met inloggegevens.

Hoe kan ik mijn items aanbieden op deze website?